Martin & Inge Riebeek

projects     


Stories By Heart  
Opdrachtgever / Commissioned by: Gemeente Heerhugowaard
Opdrachtbegeleiding / Principal: Magriet Luyten
Locatie / Location: Gemeentehuis Heerhugowaard

Het project bestaat uit portretten van inwoners uit Heerhugowaard. We hebben inwoners gevraagd, om voor de camera, een tekst voor te lezen uit hun favoriete roman. Een passage, een fragment uit een roman dat ze na aan het hart ligt. Bij al deze geportretteerden die voorlezen hebben we bijbehorende films, clips gemaakt. Zo is een documentaire portret ontstaan van de inwoners van Heerhugowaard.
De videoinstallatie bevindt zich in de entree van het nieuwe stadhuis, bij de trouwzaal.

Residents of Heerhugowaard read a passage from their favorite novel, a passage from a novel that means a lot to them. We made films to go with each of these texts. The result is a documentary portrait of the residents of Heerhugowaard.
The video installation was placed in the entryway of the new city hall, near the wedding ceremony room. We put a call out to Heerhugowaard brides and grooms, asking them to show up at the new city hall square in their wedding finery.installatie bij de entree van het nieuwe stadhuis van Heerhugowaard
videoinstallation at the entrance of Heerhugowaard's
new city hallMet de oplevering van het nieuwe stadhuis van Heerhugowaard is in de entree het videokunstproject gerealiseerd.
Together with the delivery of the new City Hall of Heerhugowaard, the videoartwork is realised at the entrance of the building.

1
foto: Margriet Luyten

2
bruidsparendag, bride and groom's day, 10 september 2006
foto / photo: Noordhollands Dagblad


5

3

1

Bij de films is het thema trouwen een terugkerend item. We hebben een oproep gedaan aan alle Heerhugowaardse bruidsparen, om op een bepaalde datum,
in bruiloftskledij te verschijnen op het nieuwe stadsplein. Een cameraploeg heeft die dag daar klaar gestaan, om alle aanwezige bruiden en bruidegommen te filmen. Van dit filmmateriaal zijn fragmenten, in slow-motion, terugkerend te zien in het permanente videoproject in de entree van het stadhuis.
© Martin & Inge Riebeek